Robimy paellę

PAELLA to wyśmienite danie pochodzące z Walencji (HISZPANIA), występujące w wielu ciekawych odmianach! Podstawą potrawy jest ryż z domieszką szafranu, gotowany i podsmażany na specjalnej patelni z dwoma uchwytami.

W ZALEŻNOŚCI OD RODZAJU, PAELLA MOŻE ZAWIERAĆ:

Patelnia do paelli

kawałki mięska (królika, drobiu);
warzywa (przede wszystkim: pomidory, paprykę, fasolę, groszek);
kawałki owoców morza (UWAGA: do paelli dodaje się zazwyczaj krewetki, kalmary oraz małże).

CENISZ WYBORNE, EGZOTYCZNE POTRAWY? LUBISZ EKSPERYMENTOWAĆ W KUCHNI? PAELLA Z PEWNOŚCIĄ TRAFI W TWÓJ KULINARNY GUST ORAZ ZOSTAWI PO SOBIE NIEZAPOMNIANE WRAŻENIA SMAKOWE…

Zalety patelni do przyrządzania… paelli

duża wytrzymałość;
szeroki wybór produktów;
nie przywierająca powierzchnia;
najwyższa jakość użytych materiałów;
możliwość mycia naczyń w zmywarkach automatycznych.

Urządzenia do wszystkich typów kuchenek

NOWOCZESNE PATELNIE DO SPORZĄDZANIA PAELLI DOSKONALE WSPÓŁPRACUJĄ Z KUCHENKAMI:

gazowymi;
indukcyjnymi;
elektrycznymi;
ceramicznymi.

Wskazówka przed jedzeniem

PAELLI NIE POWINNO SIĘ ZJADAĆ TUŻ PO PRZYGOTOWANIU, DANIE NALEŻY ZDJĄĆ Z OGNIA I POZOSTAWIĆ DO WYSTYGNIĘCIA (poczekaj 5 – 10 minut i rozpocznij konsumpcję)!

Ceny patelni do paelli

– Emaliowana patelnia do PAELLI z 2 uchwytami – cena za sztukę: 32.80 zł/NETTO;
– Kolorowa patelnia do PAELLI o średnicy: 34 cm oraz wysokości: ok. 5 cm – cena za sztukę: 44.44 zł;
– Patelnia do PAELLI wykonana ze stali polerowanej, wyposażona w stabilny, żaroodporny uchwyt (waga: 11,4 KG) – cena za sztukę: 264.00 zł/NETTO.

UWAGA: kwoty przedstawione w tekście mają charakter orientacyjny i nie stanowią oferty handlowej!